Scholen

Merewade Praktijkschool Gorinchem

http://www.merewade.nl
Merwedekanaal 8, 4206 BC Gorinchem

Eruit halen wat er inzit, dat is ons motto. Want één ding is zeker: iedere leerling heeft veel in huis! 

In onze lessen proberen we vooral aan te sluiten bij de competenties van de leerlingen. Samenwerken, zelf een oplossing bedenken voor een probleem, rekeningen betalen, omgaan met en invullen van formulieren zijn voorbeelden van deze competenties. Belangrijke vaardigheden dus om je straks staande houden in de samenleving en op de arbeidsmarkt.

De computer speelt een belangrijke rol in de lessen. Met de computer wordt leren leuk en zijn er meer mogelijkheden. Ook voor later is het van belang dat je handig bent met de computer. Bij een aantal lessen krijg je een laptop. Want, hoe zelfstandiger je werkt, hoe beter! 

Je volgt ook praktijklessen. Hierdoor kun je je in een bepaalde beroepsrichting ontwikkelen. Voor de praktijklessen, maken we ook gebruik van de vmbo-locatie van de stichting. Je zult je een echte loodgieter, bakker, verkoper, timmerman of schilder voelen.

Meer informatie vindt u op onze website www.merewade.nl en www.stichtingovo.nl of u kunt bellen met ons secretariaat 0183-626460.