Scholen

Fortes Lyceum Gorinchem

http://www.forteslyceum.nl
Wijdschildlaan 4, 4207 EA Gorinchem

Het Fortes Lyceum biedt de onderwijssoorten technasium, atheneum, havo en mavo. Onze school is klein georganiseerd met gemiddeld zo’n 300 leerlingen per afdeling. Naast het reguliere en wettelijke programma, hebben wij een aanvullend onderwijsaanbod dat recht doet aan specifieke talenten van kinderen, het zgn. Talent Ontwikkel Programma (TOP):

- Technasium, voor denkers die doen
- Fast Lane English, een vorm van versterkt talenonderwijs (VTO)
- Art Factory, de wereld van de digitale kunst en multimedia
- Sports, voor sporten buiten de gymzaal

Modern gebouw: op school, je ‘werkplek’, moet je je goed voelen. De sfeer en de inrichting van het gebouw is belangrijk. Ons schoolgebouw heeft ruime lokalen, is modern ingericht en beschikt over prima personeelsfaciliteiten waar onder een personeelskamer en uitstekende externe cateraar.

Onderwijs van nu: digitalisering van het onderwijsleerproces is op onze school enkele jaren geleden succesvol ingezet. We zien een toename van tablets, maar ook de kritische noot m.b.t. leren via alleen een tablet. Dat is de reden waarom we meer gebruik gaan maken van zgn. Blended Learning, een mix van digitaal en folio.

Meer informatie vindt u op onze website www.forteslyceum.nl en www.stichtingovo.nl of u kunt bellen met ons secretariaat 0183-656868.