Scholen

Fortes Lyceum Gorinchem

Website: www.forteslyceum.nl

Wijdschildlaan 4, 4207 EA Gorinchem

Iedere leerling heeft recht op een leuke schooltijd en een opleiding die bij hem of haar past, daarom biedt het Fortes Lyceum de vier onderwijssoorten technasium, atheneum, havo en mavo.

Iedere leerling is uniek, gelijk en ons dierbaar en wij proberen in hun specifieke behoefte te voorzien met een stevig basisprogramma en ruimte voor talent. Veel van onze leerlingen scoren daardoor hoger dan het instroomadvies aangeeft.

Iedere leerling moet zich thuis voelen op onze school. Een school moet wat sfeer en inhoud betreft passen bij de leerling en bovendien moet de school passen bij de persoonlijke talenten van een kind. Naast het reguliere basisprogramma hebben wij een talent-ontwikkelprogramma dat recht doet aan de specifieke talenten van een leerling: Cambridge English, Fast Lane English, ArtFactory, Sports.

Ons schoolgebouw is licht en modern en is omgeven door een uniek groot sportveld. Onze locatie is binnenkort nog mooier door het realiseren van een aparte vleugel voor het Technasium en de bouw van een sport-/turnhal.

De kwaliteit van het Fortes Lyceum is dik in orde; in 2019 kregen we het predicaat ‘goed’ van de onderwijsinspectie.

Het Fortes Lyceum is klein georganiseerd met gemiddeld zo’n 200 leerlingen per afdeling en dat geeft uw kind het gevoel op een vrij kleine en overzichtelijke school te zitten.

Meer informatie vindt u op onze website www.forteslyceum.nl en www.stichtingovo.nl of u kunt bellen met ons secretariaat 0183-656868.