Scholen

M√°ximacollege Ridderkerk

Website: www.maximacollege.nl

Margriete van Comenestraat 4, 2982 PH Ridderkerk

Het Máximacollege is een kleinschalige school voor voortgezet onderwijs in Ridderkerk. Wij richten ons op twee groepen jongeren. 

Het praktijkonderwijs coacht jongeren die makkelijker in de praktijk dan uit boeken leren. Doel van het praktijkonderwijs is leerlingen in vier jaar tijd te coachen om thuis, op het werk en in de vrije tijd zelfstandig te functioneren en hun welzijn te vergroten. Daarbij gaan we uit van de mogelijkheden, talenten en capaciteiten van de jongeren. Kansen ontdekken en ontwikkelen we. We bieden leerlingen brede ontwikkelingsmogelijkheden om hun capaciteiten actief en zelfstandig te gebruiken.

Het vmbo+ begeleidt vmbo-scholieren die tussentijds uitvallen. Voor deze leerlingen is het Máximacollege een hernieuwde start. Het is een kans om de oorzaak van uitvallen aan te pakken. Vaak is dit een gedragsprobleem. De vmbo+ leerling doorloopt een programma van maximaal 16 weken. Zo werken we gericht toe naar terugkeer naar de school waar de leerling van afkomstig is: de stamschool. 

Het Máximacollege is een samenwerkingsschool tussen CVO en OZHW. 

Meer informatie vindt u op onze website www.maximacollege.nl en www.ozhw.nl of u kunt bellen met ons secretariaat 0180-530100.