Scholen

Willem de Zwijger College Hardinxveld-Giessendam

Website: www.wdezwijger.nl

Bellefleur 4, 3371 NA Hardinxveld-Giessendam

Willem de Zwijger College

Het Willem de Zwijger College is een begrip in zowel Papendrecht als Hardinxveld-Giessendam en de wijde omgeving. Verdeeld over twee locaties verzorgen wij het onderwijs voor zo’n 1500 leerlingen van de mavo, havo en vwo. Voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen uit groep 7 van de basisschool, organiseren wij een tussenjaar; fast forward. Zij zijn ‘klaar’ met de basisschool, maar nog niet toe aan het voortgezet onderwijs.

In Hardinxveld-Giessendam werken wij aan gepersonaliseerd leren volgens de principes van het Zweedse Kunskapsskolan. Wat je moet leren staat vast, maar 'hoe' en 'wanneer' je leert mag je steeds meer zelf bepalen, in overleg met docent en coach.

De Willem is een kansenschool. Een school waarin leerlingen en medewerkers uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen. Dit doen wij door de leerling, ieder op zijn eigen manier eigenaar te maken voor zijn eigen leren. De docenten spelen hierin een sleutelrol. Zij zijn naast vakdocent, ook coach van de leerling.

Wij streven uitsluitend het beste na. Wanneer wij de leerling stimuleren het beste uit zichzelf te halen, moeten wij dus ook het beste uit ónszelf halen. Dit verwachten wij van onze medewerkers; van de school mag je verwachten dat we je daarbij ondersteunen en faciliteren.

Het Willem de Zwijger College staat voor kwaliteit in onderwijs! Wij zijn een kansenschool. Een school waarin de leerling uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Dit doen wij door de leerling op zijn eigen niveau de verantwoordelijkheid te geven voor zijn eigen leren. Onze school biedt kansen en is van mening dat onderwijs zich steeds moet verbeteren. Dat noemen wij: ‘De Willem gaat op maat’.

Wij streven uitsluitend het beste na. Wanneer wij de leerling stimuleren het beste uit zichzelf te halen, moeten wij dus ook het beste uit ónszelf halen. Dit mag je van ons als school verwachten en dit verwachten wij van de leerlingen en onze collega’s.

Meer informatie vindt u op www.wdezwijger.nl of www.ozhw.nl of u kunt bellen met ons secretariaat 078-6417970.