Scholen

Willem de Zwijger College Papendrecht

Website: www.wdezwijger.nl

Van der Palmstraat 2, 3351 HA Papendrecht

Willem de Zwijger College

Het Willem de Zwijger College is een begrip in zowel Papendrecht als Hardinxveld-Giessendam en de wijde omgeving. Verdeeld over twee locaties verzorgen wij het onderwijs voor zo’n 1500 leerlingen van de mavo, havo en vwo. Voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen uit groep 7 van de basisschool, organiseren wij een tussenjaar; fast forward. Zij zijn ‘klaar’ met de basisschool, maar nog niet toe aan het voortgezet onderwijs.

In Hardinxveld-Giessendam werken wij aan gepersonaliseerd leren volgens de principes van het Zweedse Kunskapsskolan. Wat je moet leren staat vast, maar 'hoe' en 'wanneer' je leert mag je steeds meer zelf bepalen, in overleg met docent en coach.

De Willem is een kansenschool. Een school waarin leerlingen en medewerkers uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen. Dit doen wij door de leerling, ieder op zijn eigen manier eigenaar te maken voor zijn eigen leren. De docenten spelen hierin een sleutelrol. Zij zijn naast vakdocent, ook coach van de leerling.

Wij streven uitsluitend het beste na. Wanneer wij de leerling stimuleren het beste uit zichzelf te halen, moeten wij dus ook het beste uit ónszelf halen. Dit verwachten wij van onze medewerkers; van de school mag je verwachten dat we je daarbij ondersteunen en faciliteren.

Meer informatie vindt u op www.wdezwijger.nl of www.ozhw.nl of kunt bellen met ons secretariaat 078-6417970.